Levelezés

Nincs még Molbiol Mailes címed? Katt ide!


Szerkesztenéd a blogot? Egyszerűen csak írnál? Katt ide!

Lájkolom továbbá

molekuláris biológia online - molbiol, genomika, bioinformatika, hírek, meg ami közben eszembe jut

2010.09.10. 23:15 Kommentáz Károly

Cikk helyett háztáji bulvár bullshit

Címkék: film kultúra klónozás

Share |

Ma végülis nem volt erőm megszülni egy megfelelő minőségű cikket az olyan praenatalis diagnosztikai módszerek érdekességeiről, mint az amniocentesis vagy a chorion-boholy mintavétel, viszont kaptok helyette egy saját gyártmányú, háztáji bulvár bullshitet. 

  Valami miatt nem vált tömegfilmmé a Godsend, és nem lennék meglepve azon, ha ennek az lenne az oka, hogy a nézők egy részének egyszerűen nem esett le (spoiler a végén), hogy a filmben a doki mit is sumákolt el, amikor a házaspárnak klónozta a balesetben elvesztett fiukat. 

Az az érdekes, hogy az egész egy átlagosan hülye amerikai thrillernek tűnik kb. a film kétharmad részéig és nekem teljesen az volt a benyomásom, hogy ismét egy olyan filmről van szó, amit azzal sikerült gallyra vágni, hogy egy nagyon nyomós tudományetikai kérdést okkultista bullshitettel raktak egy turmixgépbe a hollywoodi forgatókönyvírók. Aztán kiderül, hogy mégsem, viszont – mint írtam – szerintem nagyon sok nézőnek nem esik le.

  Trailer itt, spoiler lentebb, ha gurítasz az egérrel.



 








Az egész sztori ötletgazdája sokkal jobban otthon lehetett a biotechnológiai módszerek humán alkalmazásának területén, mint ahogy azt sejteni lehetett volna: a film második felében az derül ki, hogy a doki nem csak klónozta a fiút, hanem egy másik, korábban meghalt szociopata kisfiú génjeit varrta bele a klónozott srác, Adam Ducan génállományába, amit persze a szülőknek nem mondott el. A DVD-s változatban egyébként több alternatív befejezés is látható. Ja, és természetesen még csak véletlenül se magyar szinkronnal nézd meg!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molbiol.blog.hu/api/trackback/id/tr192287460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Web Stats

süti beállítások módosítása