Levelezés

Nincs még Molbiol Mailes címed? Katt ide!


Szerkesztenéd a blogot? Egyszerűen csak írnál? Katt ide!

Lájkolom továbbá

molekuláris biológia online - molbiol, genomika, bioinformatika, hírek, meg ami közben eszembe jut

2010.08.22. 15:53 Kommentáz Károly

Mi a Molbiol Mail (és mi nem)?

Címkék: gépház levelezés molbiolmail

Share |

Mi a Molbiol Mail?

A Molbiol Mail egy Google Mail motor hátán futó, a közkedvelt Gmail teljes funkcionalitását kihasználó e-mail (+opcionálisan naptári és dokumentummegosztó) szolgáltatás, ahol könnyen megjegyezhető, igazán elegáns e-mail címet használhatsz. A @molbiol.co.uk, @molbiol.eu, @molbiolonline.com, @molbiolonline.net végződésű címed előtagja az lesz, amit csak szeretnél, azaz lehet a keresztneved, beceneved, bármi, ami még nem foglalt.

Mennyibe kerül?

Ingyenes és az is marad.

Mitől ingyenes?

Azzal, hogy molbiol-os végződésű e-mail címet használsz, egyszerűen erősíted, népszerűsíted a Molbiol Inside nevet, többek közt úgy, hogy ha valaki  megnézi, hogy az e-mailedben lévő domainhez, amiről a levelet küldted neki, talál-e valamilyen webhelyet, erre a blogra jut. Cserébe pedig kapsz egy faja e-mail postafiókot minden jóval. Ennyire egyszerű.

Hogyan lehet regisztrálni?

Miután végigolvastad ezt a lapot, az új cím igénylésével kapcsolatban írj e-mailt a
címre a teljes neveddel, amiben megírod, hogy mit szeretnél felhasználói névnek és hogy melyik domain alá kéred a címet. Amint a címet létrehoztam, megkapod a regisztrációhoz használt e-mail címre a válaszlevelet az új postafiókod kezdeti jelszavával, amit az első belogoláskor meg kell változtatnod.

Elvesztett jelszó?

A jelszó beavatkozás nélkül helyreállítására nincs lehetőség, mint jobb helyeken, ahol nem tömegszolgáltatásról van szó. Ha elfelejtetted a jelszavad, szintén a blog címére írj, a jelszót nem látom, csak újat beállítani tudok. Az újonnan beállított jelszót viszont csak arra a címre küldhetem, amiről a postafiókot eredetileg igényelted, ez fontos!

Mik a felhasználási feltételek?

Semmi extra, egyeznek a Google levelezési szolgáltatásokra vonatkozó feltételeivel. Ezt egészíteném ki két megjegyzéssel: a választott felhasználói név akármi lehet ugyan, ami nem megtévesztő, viszont a hozzárendelt név, amit természetesen később Te is átírhatsz, lehetőség szerint legyen a valódi neved, ugyan ez nem kötelező. Másrészt azt a postafiókot törlöm, amelyikbe a felhasználó több, mint egy évig nem lépett be.

Támogatja a POP3/IMAP4-hozzáférést a mailszolgálgatás?

Természetesen igen, a megszokott módon a POP3/IMAP4 webes felületen való engedélyezése után. A beállítások megegyeznek a Gmail-re vonatkozó itt leírt és itt részletezett beállításokkal, az egyetlen eltérés egy Gmail-es fiók beállításához képest, hogy itt a felhasználói név helyére természetesen molbiol-os e-mail cím kerül, nem pedig @gmail.com-os.

Látod a levelezésemet?

Nem, csak úgy ez nem is lenne lehetséges, mivel eleve a jelszavad sem tudom. Amit látok ill. tudok tenni a postafiókoddal
(1)    látom az utolsó belépés idejét
(2)    látom és átírhatom a címhez használt nevet
(3)    látom a tárterület telítettségét (a teljes tárterület közel 8 GB)
(4)    új jelszót állíthatok be
(5)    törölhetem a postafiókot

Hol lehet belépni?

Itt az oldallécben, a boríték alatt, a címed végződésétől függően a megfelelő boxra kattintva jelenik meg a beléptetőpanel új ablakban. Persze mivel szuper jófej vagyok, ezért nem csak a blog betöltése után érheted el kényelmesen a levelezést, alternatív megoldásként használhatod értelemszerűen az alábbi címeket is: mail.molbiol.eu, mail.molbiol.co.uk, mail.molbiolonline.com, mail.molbiolonline.net. Az e-mailekhez nem azért nincs közvetlen login-form az oldallécben, mert hülye lettem volna hozzá leprogramozni, hanem azért, mert ezt a Google Apps általam beboltolt változata nem teszi lehetővé, ahogy azt több szakmai fórumon is lehet olvasni. (Erről technikai részletek itt, ha érdekel.)

Még valami?

Ahogy arra korábban is utaltam, a Molbiol Mail nem tömegszolgáltatás. Ennek megfelelően ha valaki nem rendeltetésszerűen használja vagy súlyosan megsérti a felhasználási feltételeket, esetleg többször is, nem várom meg, hogy a sünök rám törjék az ajtót, hanem törlöm a mailboxot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molbiol.blog.hu/api/trackback/id/tr312239081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Web Stats

süti beállítások módosítása