Levelezés

Nincs még Molbiol Mailes címed? Katt ide!


Szerkesztenéd a blogot? Egyszerűen csak írnál? Katt ide!

Lájkolom továbbá

molekuláris biológia online - molbiol, genomika, bioinformatika, hírek, meg ami közben eszembe jut

2013.04.02. 23:08 Kommentáz Károly

Könyvszemle - Biokémia [John W. Pelley - Edward F. Goljan]

Címkék: könyv biokémia

Share |

John W. Pelley Edward F. Goljan: Biokémia

John W. Pelley és Edward F. Goljan könyvéről nem azt állítom, hogy a legjobb biokémia könyv, ami valaha is megjelent, amit viszont ki merek jelenti, hogy a legjobbak egyike és a legpraktikusabb a magyar piacon.

Nos, természetesen vannak témák, amit nem lehet és nem is szabad rövidíteni egy átfogó jellegű könyvben, viszont a biokémia alighanem ilyen. Természetesen nem pótolja a jó öreg, folyamatosan frissített Orvosi biokémia és a hasonlóképpen megkerülhetetlen Orvosi pathobiokémia kötetet, de nem is arra találták ki. Bármiről is legyen szó, nem az a lényeg, hogy mennyit tudunk valamiről megtanulni, hanem az, hogy mennyit tudunk megjegyezni, amire viszont ez a kisebb biokémia kötet alkalmasabbnak tűnik. A didaktikai összeszedettség mellett az apró klinikai kitekintések és a gyakorlatias tárgyalás miatt lopta be magát ez a könyv annak idején a szivembe.

Azt hiszem, hogy manapság alig van kutató, akinek tényleg fejből kellene tudnia például egy-egy biokémiai folyamatnál az összes izomerizációs lépést [a kulcs lépéseket annál inkább!], az természetesen elvárható, hogy egy-egy lépésre azonnal rá tudjunk keresni a neten, ha az előkerül.

A könyvet egy, az ismeretek megértését elmélyítő, gondolkodtató teszt zárja, amire a helyes válaszok - nagyon helyesen - pusztán lexikális tudással nem tippelhetőek meg, viszont természetesen van egy bőséges magyarázó rész a helyes megoldásokhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://molbiol.blog.hu/api/trackback/id/tr545189862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Web Stats

süti beállítások módosítása